Ophalen blackbird m...
 
Meldingen
Alles wissen

Ophalen blackbird met de auto

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
72 Bekeken
(@keesg)
Berichten: 6
Active Member
Topic starter
 

Hallo iedereen,

Oké, ik hoop dat ik hiervoor het juiste deel van het forum heb, maar ik zoek naar advies over hoe ik een blackbird (of soortgelijke motor) het beste (en veiligst) kan vervoeren met de auto.

Ik en mijn maat gaan volgende maand naar België om er eentje te bekijken (ben alvast een checklist aan het samenstellen), maar als alles goed zit, nemen we hem meteen ook mee. Nu kan ik me voorstellen dat de motor niet zomaar op een fietsendrager mee te nemen is, maar een eenvoudige aanhanger lijkt me ook niet precies voldoende? Of kun je daar een constructie mee verzinnen waarbij de blackbird toch stevig en beschermd staat? Ik was eerst deze service voor het verhuur van motoraanhangers aan het overwegen, maar die locaties zijn voor mij echt niet handig...

Bovendien heeft mijn maat nog wel een aanhanger staan die ik kan lenen, dus dat zou wel ideaal zijn als het een goede mogelijkheid is. En welke aanhanger ik ook gebruik, ik moet sowieso ook nog kijken voor een goede bijpassende trekhaak op mijn Citroën. Die bestel ik wel graag online (snelle levering, geen gedoe), maar weet niet wat de beste plek daarvoor is. Heeft iemand hier ervaring mee? Een snelle Google search levert een paar opties op, waarvan ik rameder.nl er wel betrouwbaar uit vind zien, maar houd er altijd wel van om eerst een paar persoonlijke ervaringen van mensen te horen voordat ik gebruikmaak van zulke diensten.

Tips & adviezen zijn erg welkom!

Alvast bedankt, Kees

 
Geplaatst : 28 februari 2018 15:19
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
 

Je zult in ieder geval een aanhanger moeten hebben die qua laadvermogen en ook qua afmetingen (lengte) toereikend is voor de potentiële motor.

Trekhaak: die moet je ook nog deugdelijk aan de auto zien te krijgen.
Ik heb dat laten doen door de garage....
Misschien handiger voor deze ene keer om een auto te lenen van een kennis of zo.

 
Geplaatst : 28 februari 2018 15:38
(@keesg)
Berichten: 6
Active Member
Topic starter
 

Hey roadrash, bedankt voor je snelle reactie! Ja, precies, daar twijfelde ik ook nog over... Moet maar even zien of ik daar nog op tijd aan kan komen. Het laadvermogen heb ik gecheckt, dat is wel in orde verder?

 
Geplaatst : 28 februari 2018 16:29
(@iemand)
Berichten: 492
Honorable Member
 

Op een aanhanger zal je een aan de bodem bevestigde wielklem moeten hebben en de motor zo vastsjorren met banden dat de vork van voren iets in veert. Daar staat die dan geklemd. Te veel in de veren en de voorvork zou kunnen beschadigen. Op een aanhanger laden is alleen wel snel boven je macht. Daarom zijn er daar speciaal aanhangers voor met open frame en ook systemen die knielen naar de grond. Ik zou eerst naar het object gaan kijken, mijn waarschuwing dus: het is vaak niet zoals op de foto en gelijk aan de beschrijving. Dan stalling ruimte huren bij een garage of particulier en als het warmer weer is de motorfiets gewoon naar huis toe rijden. Voor een motor te kopen die niet rijdbaar is ging ik naar een auto verhuur bedrijf en nam ik eentje met laadklep. Niet dat het dan makkelijk is want je zal de motor moeten draaien op de stander maar kijk eens naar video's van "haul motorbike" en je ziet overal de planken opwippen of naar achteren geworpen worden en carters randjes raken. Wel leuk om te noemen is de trekhaak hulpstukken waar een voorwiel in past. Voor lange ritten heeft een motor te weinig smering in de overbrenging heb ik wel eens gehoord. Dit systeem is alleen toch te duur.

Mijn wens zou zijn het naar huis toe rijden. Misschien kan dat vanaf de grens naar het keuring station met het tijdelijke kenteken. Daarvoor wel controleren dat er laadstroom op de accu komt met de multimeter. Zeker nu de accu's het in de koude vaak niet zo goed doen. Bij ieder toerental zal de laadstroom ongeveer 14,2 Volt moeten aangeven op de accu polen, die zelf opgeladen ongeveer 12,8 Volt zal zijn. De permanente magneten zijn bij oudere motoren wel eens minder krachtig geworden en dan heb je een probleem. Het zal ook wel geen grote dynamo hebben als deze zo snel is. Meten is weten.

Univé is een collectieve verzekeraar die ook verzekeren kan via telefoon of hun Internet pagina. Zoek dan van tevoren uit welke dekking je wilt. 0900-0285 In dit geval zal je eerst de invoer moeten regelen. Duur is het daar in ieder geval niet en ze verzekeren volgens vergoeding om een gelijkwaardige te kunnen kopen. Het vergoeden volgens afschrijving zou wel eens onvoordeliger kunnen zijn.

 
Geplaatst : 28 februari 2018 16:59
(@kawasjakie)
Berichten: 2119
Noble Member
 

Het voorwiel tegen het kopschot van de aanhanger, twee spanbandjes over de handvaten naar de hoeken op de bodem van de aanhager, met die bandjes flink de voorvering intrekken. Staat ie als een huis. Dan eventueel aan de acherkant ook twee bandjes schuim naar beneden. Zo reed ik heel de Benelux door, maar ik kan me niet herinneren ooit een echte Blackbird op de aanhanger te hebben gehad?

 
Geplaatst : 2 maart 2018 09:33
Deel: