Pulse Generator Hon...
 
Meldingen
Alles wissen

Pulse Generator Honda VT1100 1985

4 Berichten
3 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
142 Bekeken
(@greyhound59)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Afbeeldingsresultaat voor 1985 honda shadow vt1100 pulse generator

 

Mijn Honda heeft gebrek aan 'sparks' door een defecte pulse generator. Ik heb al stad en land afgezocht maar het onderdeel is nergens meer leverbaar. Uiteindelijk een gebruikte gevonden maar die bleek ook defect. Op zich lijkt met dit geen 'raket techniek'; het onderdeel moet alleen het juiste signaal doorgeven en moet 'precies passen'. Ik vraag me dus af of er geen specialisten zijn die het defecte onderdeel kunnen repareren. Wie heeft de gouden tip? 

Alvast bedankt,

Henk

 

 

 
Geplaatst : 11 september 2017 17:18
(@kawasjakie)
Berichten: 2119
Noble Member
 

repareren zal niet meevallen. Het is een spoeltje dat een kleine inductiespanning levert als de gever langs komt. Misschien wel een vervanger pas maken van een type uit dezelfde periode? Succes!

 
Geplaatst : 11 september 2017 22:08
Greyhound59 reageerde
(@greyhound59)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Bedankt KawaSjakie!

 
Geplaatst : 12 september 2017 09:13
(@iemand)
Berichten: 492
Honorable Member
 

Als je het door kan meten en het is stuk, dus beslist geen losse of kapotte stekker, dan zou het gerepareerd kunnen worden mits iemand weet hoe dat moet, want de spoeltjes zitten in kunsthars gegoten zodat de windingen niet meer kunnen trillen en schuiven en de dunne laklaag over de koperkabel niet beschadigd raakt. Uit elkaar halen is denk ik domweg slopen en breken.

Luidspreker reparatie is dan de aangewezen speciaalzaak want de andere bedrijven die wikkelen kunnen elektromotoren repareren en dat is veel dikker draad. Je zou kunnen vragen bij luidspreker reparatie of een reparateur voor electronica in de buurt, zodat je niet ook nog verzendkosten betaalt en vraag een prijsopgave want in de fabriek is het maken van deze onderdelen met machines en aan de lopende band wel heel wat minder arbeidsintensief. Misschien kan je aan een kapotte zien hoe het zit en hoe veel windingen er op moeten, met even dun draad en iets als J-B Weld dan zelf iets knutselen.

Honderden windingen zitten er wel op, bovendien is een goede spoel compact (dus met een apparaatje) gewonden en draai je een draadje rond jou vinger dan merk je dat druk verdeling een belangrijke rol speelt. Past een zelf gewonden spoel nog wel in de behuizing en is deze even krachtig? Al met al lijkt het mij bijzonder frustrerend maar als alle kleine elektronica opnieuw gewikkeld kan worden, waarom deze dan niet.

 
Geplaatst : 13 september 2017 05:20
Deel: