Onderhoud Kawaski Z...
 
Meldingen
Alles wissen

Onderhoud Kawaski ZR-7

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
92 Bekeken
(@rovdfeen)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Dag mensen!

Momenteel ben ik bezig met lessen en ben ik vast wat aan het rondkijken naar mijn eerste motor. Ik heb een Kawasaki ZR-7 op het oog welke er erg goed uitziet. De verkoper geeft het volgende aan:

De fiets heeft een beurt nodig met kleppenstellen. Die beurt is 25000km terug gedaan. En de carburateur moet afgesteld worden op de Akra,die zit er namelijk net pas onder en motor is er niet op afgesteld. Daardoor loopt ie wat ongedurig als ie koud is en geeft ie bij bruut gas geven terugslag in de uitlaat.

Ik ben zelf niet zo thuis in de techniek en heb dan ook geen idee wat de (financiele?) gevolgen zijn voor bovenstaande. Kan iemand mij vertellen wat zo'n onderhoud van het kleppenstel inhoud en kost, en of dat afstellen prima te (laten) doen is?

Vast bedankt,
Robert van der Feen

 
Geplaatst : 24 april 2014 09:21
(@kawasjakie)
Berichten: 2119
Noble Member
 

Kleppen stellen kost een stevige duit, zeker als er kleppen bij zitten die niet meer binnen de toleranties staan. Als alles goed afgesteld staat is het alleen maar controleren, bij het stellen van de kleppen gaan de nokkenassen eruit en heb je zo een paar uur méér werk.
Carburateurs afstellen is voor een goeie monteur niet veel werk, met een half uur is dat wel gedaan als de boel toch al open ligt voor de kleppen.
Als de kleppen goed staan zou je dus met een 4 uur werk klaar kunnen zijn(exclusief onderdelen enzo). Prijzen weet ik niks van, ben lang geleden m'n carrière bij een Kawa dealer begonnen dus doe nu ook nog alles zelf.
Succes!

 
Geplaatst : 24 april 2014 11:09
(@rovdfeen)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Bedankt voor het advies!

Robert

 
Geplaatst : 24 april 2014 12:31
Deel: