Kersjes in uitlaat
 
Meldingen
Alles wissen

Kersjes in uitlaat

(@rickei)
Nieuw lid

Hallo iedereen,

Mijn kinderen zijn natuurlijk schatjes maar soms heb je van die dagen.....

  • Gisteren vonden mijn kinderen het een goed idee om enkele klein kersjes (van een meikers-boom) in mijn uitlaat te stoppen. Helaas zag ik het net niet op tijd waardoor er een stuk of 3 kleine kersjes en 1 klein steentje in de uitlaat zijn verdwenen. Is het nu nodig dat ik de uitlaat eraf haal en op de kop houdt, of kan dit probleem zichzelf oplossen doordat de kersen er vanzelf uit zullen gaan tijdens het rijden. Of zal dit met dermate veel kracht gebeuren dat het gevaarlijk is?

Bvd!

Rick

PS. Ik ben A-technisch, mocht dat uit bovenstaande nog niet zijn gebleken. 

Citeren
Topic starter Geplaatst : 21 juni 2020 07:05
Onderwerp trefwoorden
(@iemand)
Reputabel lid

Het zal geen kwaad kunnen en zeker kersen niet. Bij lange tochten koken deze droog en de zachte pit verschrompelt. Natuurlijk is er vaak condens of zelfs regen en waswater dus het gaat er eveneens niet nog meer van roesten. Motoren hebben geen huil gaatje zoals auto's, die een langer systeem hebben en dus meer condens. Bij de ondergaande zon kan je trouwens veel zien van hoe de uitlaat er van binnen uit ziet. Meer nog dan met een klein zaklampje. Doorgaans zal er in de demper een omkering en werveling van lucht plaatsvinden. Vaak van rondom een buis, de einddemper, via gaatjes naar binnen die buis en anders komen buizen door een dun metalen schot niet tegenovergesteld aan de buis die de opening is uit. Iets ver naar binnen gooien, dus in de baan van waar de uitlaatgassen het krachtigste stromen kan daardoor al helemaal niet. Wanneer je niets overlastgevend hoort rammelen dan kan je het laten voor wat het is.

Aan de andere kant; Mensen doen vaak van alles om gerammel kwijt te raken. Soms is de einddemper geklemd met een beugel en makkelijk los te halen en dan kan je die meteen overal poetsen. Soms wordt er een demper toegepast die omwikkeld wordt met isolatie materiaal en dat heeft wel eens nieuwe isolatie nodig, dus dan moet die toch er van af en open (zie YouTube in dat geval). Zelf heb ik het eind stuk er vanaf kunnen doen en opnieuw een demper ingebouwd in de vorm van een aluminium fles met gaten er in geboord en pas gemaakt met onder meer wrap (uitlaatisolatie band).

Motoren zijn kindermagneten en uitlaten bijzonder aantrekkelijk. Ik weet nog dat ik bij iedere passerende motorfiets de uitlaten telde. Een klein meisje uit de buurt begon er bij mij op te tekenen met een soort wasco krijtje en heeft zich er bij het vasthouden aan gebrand. Een klein hondje likte er ooit met de hele tong aan. Ik heb wel eens kinderen weggestuurd zeggende dat er anders steeds kleinere kinderen bij komen en dan beslist de bochten of andere hete delen aan zullen gaan raken dus dat ze van parkeerplaatsen moeten wegblijven. Weg hier en op de stoep blijven. Weer wat geleerd. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21 juni 2020 19:51
Deel:
Menu