VX800 start spontaa...
 
Meldingen
Alles wissen

VX800 start spontaan niet meer

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
10 Bekeken
(@prinsmartijn)
Berichten: 3
New Member
Topic starter
 

Geachte forum leden

 

Ik heb een Suzuki VX800 en deze heeft het volgende probleem.

Na een 1,5 jaar fijn gelopen te hebben en na afgelopen zondag nog gereden te hebben zonder problemen, start ze nu ineens niet meer. er is brandstof en vonk maar slaat niet aan.

 

iemand suggesties??

alvast bedankt Martijn

 
Geplaatst : 2 februari 2022 22:05
Onderwerp trefwoorden
(@iemand)
Berichten: 486
Honorable Member
 

Dag, Ga er maar vanuit dat er dan niet genoeg lucht, benzine of vonk is. Kan je de accu laden tot 12,8 Volt? In de winter gaan de meeste stuk. Zitten de draden goed en schoon op de accu polen? Zit de stroomaansluiting bij het startrelais goed? De zekeringen? De stekker bij de stroomverdeler/regulator lijkt in orde? Werkt de benzinepomp heel even bij het op contact zetten? De automatische benzinekraan kan een herstelsetje nodig hebben en je kan voor foutopsporing de benzineslangen even doorverbinden en de wat dunnere vacuum slang tijdelijk dicht maken. Staat de off schakelaar aan het stuur niet omgeschakeld of maakt het even gebruiken van die knop verschil? Zit er een vacuum in de tank? Heb je niet per ongeluk diesel getankt? Start de motor wel bij een geheel ingetrokken koppeling? Gebruik de drain schroef onder aan de carburator en vang de benzine op in een glazen potje, er kan water in zijn gekomen en in het potje zou je dat dan  moeten terugvinden. Voel of de vacuum rubbers en ook de vacuum slang die naar de automatische benzinekraan gaat goed vast zitten. Een verstopt benzinefilter kan wel eens na de winterstop. Eerst kwam dan de aanslag los van de binnenkant van de tank en die stukjes vel hebben het benzinefilter toen te zeer verstopt om te kunnen starten. We hopen dan maar dat je het zelf kan vinden

 
Geplaatst : 8 februari 2022 03:21
(@prinsmartijn)
Berichten: 3
New Member
Topic starter
 

@iemand 

 

Dank je voor de info, Bleek dat de accu kapot te zijn en trok alle spanning weg van de vonk.

bougies zijn ook gelijk vernieuwd

Ik had de brandstofkraan al nieuwe rubbers gegeven dus kon dat al uitsluiten.

 

nu heeft hij een probleem dat de voorste cilinder niet aan slaat bij starten, bougie schoon gemaakt dan start hij wel maar na x tijd gaat de uitlaat van de voorste meer roken dan de achterste.

 

is eigenlijke na een dag te hebben gestaan..

 

grtz Martijn

 
Geplaatst : 1 mei 2022 15:57
Deel: