Meldingen
Alles wissen

Nieuw hier!

6 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
63 Bekeken
(@keesg)
Berichten: 6
Active Member
Topic starter
 

Hallo allemaal,

Mijn naam is Kees, 38 jaar en ik ben nieuw hier op het forum! Ik kom uit Den Bosch, heb al enige jaren mijn A en ben er eindelijk echt aan toe een mooie motor aan te schaffen voor ritjes door het land en de grens over ? 

Ik overweeg momenteel voor een Honda Blackbird te gaan, een CBR1100XX uit 1997, maar ben nog een beetje aan het rondkijken om te zien welke nu het beste bij me past. En aangezien de investering niet niks is, leek het me ook zinvol om wat meningen en extra ervaringen te lezen en horen hier op het forum. Iemand toevallig ervaring met een Blackbird? Waar moet je voor uitkijken bij de aanschaf (tweedehands)? En zijn er modellen die volgens jullie echt goed kunnen concureren met deze Honda? Ik ben verder niet bijster technisch, maar vind vooral de wendbaarheid van het beestje mooi.

Ik kijk ernaar uit om jullie ervaringen te horen & sowieso de uitwisseling van technische kennis etc.

Kees

 
Geplaatst : 27 februari 2018 11:33
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
 

Hoi Kees, Welkom op het forum

Helaas kan ik je niet aan ervaringen helpen over de blackbird. Maar is zal hier ongetwijfeld iemand langs komen die wel deze wijsheid in pacht heeft.

 
Geplaatst : 27 februari 2018 11:51
(@keesg)
Berichten: 6
Active Member
Topic starter
 

Bedankt, roadrash! Ja, daar heb ik alle vertrouwen in ? 

 
Geplaatst : 27 februari 2018 16:01
(@iemand)
Berichten: 492
Honorable Member
 

Welkom op het gezelligste forum Kees.

De Blackbird is een mooie conservatieve klassieker en daar is inmiddels veel over te vinden op het Internet. Lees je eens in op Youtube. Daar staat de ene test na de andere.

Het lijkt mij een goede keuze maar een stug aantal PK's in een gewoon jasje, dat geeft wel te denken. Veel verstand ervan hebben we natuurlijk niet maar ik geef je wel één tip. Een stille motorfiets heeft ook hogere toelatingseisen. De kans dat iemand geen originele uitlaat meer heeft gemonteerd is na zo een 20 jaar natuurlijk groot. Origineel is duur. In Duitsland wordt ook op overmatig geluid gelet. Kijk dus op het balhoofd naar het aantal decibels en als je met een lampje in de uitlaten schijnt dan moet er daar een buisje zitten.

Had je al een motor aangeboden gekregen of moet je deze nog gaan zien? Bij particulieren is het vaak niet zoals beloofd. Ik ben wel eens een Blackbird wezen bekijken en goed onderhouden hoor maar ach het wil natuurlijk niet meer starten en even dat witte poeder bij de accu wegvegen. Wat ik maar zeggen wil dat is dat een ronde langs de grotere goedkope dealers en importeurs misschien veel geld en moeite bespaart. Je kan dan zelf beslissen in wat voor staat het aangeboden wordt. Iemand mee nemen of een andere eigenaar vragen om te gaan kijken, wellicht via een forum, is heel handig. Zelfs een proefrit kan maar weinig voorstellen wanneer je er nog nooit hebt opgezeten. Wrijf in je handen wanneer de vering goed is en je niet een slingerkoers rijdt want 20 jaar oud is niet niks voor vering. Dan kan de motor een groot aantal kilometers of draaiuren hebben maar na 20 jaar evengoed de worm van langdurig stilstaan en dan niet zo soepel meer lopen.

We horen er graag van. Groet. Alfred 

 
Geplaatst : 27 februari 2018 16:40
(@kawasjakie)
Berichten: 2119
Noble Member
 

Welkom Kees. Mooie motor die Blackbird! Veel succes met zoeken en nog meer plezier met rijden ermee! 

Vrij probleemloos pk-pakhuis maar zachtjes aan op leeftijd. Pekelfiets haal je er wel uit(aluminium en chroom dof en oxidatie). Maar uitlaatbochten eens bekijken, vooral daar waar ze samen komen, wilden wel eens doorroesten daar.

 
Geplaatst : 27 februari 2018 18:06
(@keesg)
Berichten: 6
Active Member
Topic starter
 

Bedankt mannen, dat zijn zeker goede overwegingen! Leuk filmpje ook, Alfred - prachtig die vermenging van bewondering voor het beest en hier en daar een fikse kritische noot. YouTube checken is trouwens een leuke tip: prachtig om zo beelden mee te pikken en verschillende input mee te krijgen.

Ik ga inderdaad een blackbird van een particulier bekijken in België, omgeving Antwerpen. Ziet er op het eerste gezicht ontzettend goed uit: niet veel mee gereden, maar wel zo nu en dan weekendritten door de jaren heen, dus heb goede hoop dat het met de vering nog redelijk zit. De uitlaat zal ik zeker goed onder de loep nemen, ook op roest checken idd, KawaSjakie. En geen slecht idee, een lampje mee om erin te schijnen! Ik ga met een goede maat van me, die er sowieso een beetje meer verstand van heeft dan ik, maar echte experts zijn we natuurlijk ook niet. Het stelt me wel enigszins gerust dat die kerel waar we gaan kijken zelf een echte motorverzamelaar is en uit pure passie een kleine garage heeft. Maar goed, we gaan het wel zien, ik houd jullie op de hoogte!

 
Geplaatst : 28 februari 2018 11:32
Deel: