Goretex en alles wa...
 
Meldingen
Alles wissen

Goretex en alles wat pretendeert hetzelfde te zijn

7 Berichten
6 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
135 Bekeken
(@samneve)
Berichten: 1
New Member
Topic starter
 

Op de motorbeurs was ik opzoek naar een nieuwe waterdichte motorjas. Gezien de positieve verhalen van veel kennissen die een jas hebben met Gore-tex (meeste van Dane) zocht ik een jas met Gore-tex. Heel veel merken beweren dat ze een jas hebben die waterdicht is met een membraan, maar dat is dan geen Gore-tex.
Hele mooie jassen vaak, maar als ik ruim 300 euro uitgeef dan wil ik wel een bepaalde garantie dat de jas waterdicht blijft. Een jas met Gore-tex krijgt volgens de fabrikant levenslange garantie:

Als u niet geheel tevreden bent over de waterdichtheid, winddichtheid of het ademend vermogen van uw GORE-TEX®-buitenkleding, repareren of vervangen wij deze of vergoeden het aankoopbedrag.
Alle GORE-TEX®-kleding en -schoenen vallen onder de Guaranteed to Keep You Dry™-garantie .
Wij nemen deze garantie serieus. Als u niet geheel tevreden bent over de waterdichtheid, winddichtheid of het ademend vermogen van uw GORE-TEX®-kledingstuk, repareren of vervangen wij deze of vergoeden het aankoopbedrag.
Mocht u, om wat voor reden dan ook, klachten hebben, dan brengt u het artikel terug naar de winkel waar u dit hebt gekocht. Zij geven dan aan wat er moet worden gedaan om het probleem op te lossen.
Stel ander waterdicht, ademend textiel bloot aan intensief gebruik of frequent wassen en de kans is groot dat dit zijn werking snel verliest.
Bij GORE-TEX® textiel is dat niet het geval.
Dit is gegarandeerd volledig waterdicht, winddicht en ademend gedurende de hele levensduur van het product.

Omdat ik twee jassen heb gezien die ik erg mooi vond (van Halverssons en Restyle) heb ik hen gevraagd wat voor garantie ze kunnen geven op waterdichtheid. Van Halverssons geen antwoord, van Restyle een verrassend antwoord dat ik jullie niet wil onthouden:
Geachte,

Ik kan u waarschijnlijk ook niet overtuigen en wens u sterkte.

Wel hebben wij een gastenboek en misschien wel een miljoen motorrijders die rond rijden met Restyle.

Vraag het hen, zou ik zeggen.

Mvrg,

Umad Sheikh
Restyle




From: "NEVE Sam"
Date: Tue, 1 Mar 2011 15:57:42 +0100
To:
Subject: Informatie verzoek
Goedendag,

Dit weekend heb ik op de motorbeurs gekeken naar motorkleding. Ik ben op zoek naar een nieuwe motorjas, en zocht daarbij naar een jas met Gore-tex in verband met de goede ervaringen in mijn kennissenkring. Met name op de langere termijn blijken alleen jassen met Gore-tex waterdicht te blijven.
Nu probeerde de dame op de stand van Restyle mij ervan te overtuigen dat de Restyle jas CORDURA 1003 met membraan net zo goed waterdicht is/blijft als een jas met Gore-tex. Daarbij werd wel verteld dat de garantie 1 jaar is. Ik vind dit een zeer interssante jas, maar u begrijpt dat dit mij niet overtuigd tot het aankopen van een Restyle jas.

Kunt u mij misschien overtuigen, door bijvoorbeeld een onafhankelijk testverslag toe te sturen?

Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

Sam Neve

 
Geplaatst : 15 maart 2011 13:32
(@oemoemenoe)
Berichten: 1073
Noble Member
 

heel goed antwoord .
je weet direct waar je aan toe bent .
Dane en Rev it staan bekend om waterdicht te zijn.
veel andere merken pretenderen dat ook.
van Rev it weet ik het zeker 😉

 
Geplaatst : 15 maart 2011 13:36
(@alwin)
Berichten: 38
Eminent Member
 

Lijkt me niet echt een passend antwoord.
Als men reclame wil maken voor hun producten zou ik dit niet op deze manier doen.

 
Geplaatst : 15 maart 2011 16:26
(@gamba)
Berichten: 46
Eminent Member
 

Ik heb wel ervaring met de niet "Goretex" Spullen. Voor de duidelijkheid ik rij zo'n 20.000 km per jaar onder alle weersomstandheden.

Het andere spul is niet echt helemaal waterdicht. Ik heb een broek ooit teruggestuurd wegens het niet waterdicht zijn op de naad in het kruis. Teruggekregen en nog steeds niet echt waterdicht.

Ik had motorlaarzen, waterdicht maar geen Goretex. In twee maanden twee paar omgeruild, niet waterdicht dus. De motorkledingzaak werd gek van mij, dus ik heb voorgesteld twee tientjes bij te betalen voor een paar echte Goretex laarzen van Daytona.

Het probleem zit hem vooral in de prijs, als dat andere spul echt veel goedkoper is dan Goretex dan is daar enigszins mee te leven. Maar ben je bereid echt geld te betalen voor je motorkleding neem dan echt Goretex en niet een van de toch mindere alternatieven.

Ik heb de fout gemaakt toch redelijk veel geld uit te geven aan Cordura kleding. De laarzen heb ik om kunnen ruilen omdat ik die in een periode kocht waarin het toevallig vreselijk veel regende en toen snel duidelijk werd dat deze niet voldeden voor dagelijks gebruik. De andere kleding heb ik gekocht in een periode dat het bijna niet regende en een paar maanden gedragen kleding kun je niet meer teruggeven. Dan kom je in het reparatie circuit en als je kleding in reparatie is kun je niet rijden, da's dus niet handig.

Nu trek ik gewoon een regenpak (Hans Textiel, Hema) over de motor kleding aan als het heel hard plenst. Bij een normaal buitje trekt Cordura het ook wel maar meer dan een uur in zware regenval dat lukt niet zonder wat natte plekken.

 
Geplaatst : 2 april 2011 22:27
(@black-mule)
Berichten: 973
Prominent Member
 

ik heb vorig jaar een nieuw restyl pak gekocht, en 24 duizend kliks later nog steeds erg te vreden..
restyl geeft tenminste eerlijke antwoorden, en de service vind ik top..
broertje heeft er net zijn pak voor de bmw gekocht, mooi en super goed.
wel geen gore tex maar toch, en die garantie van het product gore tex , tja heb ooit dat wel gehad.
van een duur merk.
en na een paar regen dagen was het ook muizen.
en dan want je heb het merk en het merk gore tex....zit je er ook weer mee.

 
Geplaatst : 13 april 2011 20:28
(@black-mule)
Berichten: 973
Prominent Member
 

jan heeft het over revit , als zijnde goed...
pluis de fora eens na, hoeveel er niet blij mee zijn..
hen ook een revit setje liggen , en nee niet waterdicht....
voor mij geen revit meer dus, maar er zijn er die er zeer tevreden over zijn.
vaak is het uit testen he...

 
Geplaatst : 13 april 2011 20:32
(@menno_s)
Berichten: 3
New Member
 

Hoi allemaal,

Ik ben menno en ik rij al 5 jaar met een pak van stadler. deze is met Gore tex membraan. mijn jas is nog steeds 100% waterdicht en vorig jaar lekte mijn broek door. ik terug naar de winkel en kreeg een nieuwe broek mee. ja je betaald wel de hoofdprijs maar dan weet je ook zeker dat je de komende 10 jaar droog op je motor blijft weer en wind.

 
Geplaatst : 8 juni 2011 22:27
Deel: