Van welke motor is ...
 

Van welke motor is deze tank?  

  RSS
(@weeijk)
Nieuw lid

Hallo, ik ga komende winter een gekochte caferacer nieuw opbouwen. Nu heb ik een vraag over de tank en benzinekraan. De benzinekraan is lek, ik zoek dus een nieuwe.

Bij welk merk/type hoort deze tank/benzinekraan? (het is geen yamaha FS1 tank, al nagevraagd)

Flickr
Flickr
Flickr
Flickr

 

Alvast bedankt, mvg Wessel

Citaat
Geplaatst : 9 juli 2018 17:44
(@iemand)
Reputabel lid

Zo te zien van een Honda SS50 brommer. Klopt ook met de rode kleur. Is Marktplaats niet de plek voor oude brommers uit je jeugd?

https://www.google.com/search?q=Honda+SS50+4t&client=firefox-b-ab&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjJh4zX2JPcAhXQMewKHYx0Be0QsAQIJw&biw=1280&bih=623&dpr=1.5#imgrc=_

Ik heb broeders wel eens wijdbeens zien lopen, je hebt groot gelijk om wat vaker af te stappen bij de pomp. Is het om te showen dan zien we graag de foto's van het resultaat. Groet. Boodschapper

ReageerCitaat
Geplaatst : 10 juli 2018 06:40
(@weeijk)
Nieuw lid

Hallo Boodschapper, denk dat je gelijk hebt qua tank, alleen de benzinekraan is anders dan die op een SS 50 zitten, enig idee??

ReageerCitaat
Geplaatst : 11 juli 2018 22:58
(@iemand)
Reputabel lid

Ja hoor. Op Google Afbeeldingen heb ik een foto uitvergroot en de zelfde benzinekraan gezien alleen is het haantje bij jou tank extreem gekromd van vorm en ik zie er op jou foto's geen bout (meer) onderaan zitten. Het jaar waarin dat bepaalde model SS50 viertakt brommer werd gemaakt kan ik jou zo niet geven. Ook daar zal het wel einde-verhaal zijn voor goede werking. Beter een passende roestvrije tank met een zo nieuw mogelijk kraantje zoeken. Natuurlijk eentje die je daadwerkelijk krijgen kan. De kraantjes zitten onder op de tank met een kenmerkende brede basis. Houdt de bout de kraan normaal niet tegen de tank? Kan je de werkende delen en het filtertje van een dergelijke kraan ermee vervangen of de hele benzinekraan los nemen? Bij jou motor lijkt het gesoldeerd en aangepast. Hier nog een link naar een soortgelijke benzinekraan:

http://www.4takt.net/viewtopic.php?t=22298

Op zo een forum zou je moeten vragen of je de benzinekraan kan demonteren en los kopen kan.

 

 

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juli 2018 01:26
(@iemand)
Reputabel lid

Wat ik dacht. Schroefdraad in de tank. Nog te koop.

https://www.4taktwinkel.nl/partlist-honda-ss50z-k3#rijwiel#f9-benzinetank

ReageerCitaat
Geplaatst : 12 juli 2018 01:52
(@kleinerijder)
Aktief lid
ReageerCitaat
Geplaatst : 13 september 2019 13:32
Share:
Menu

Inloggen van Registreer aub