Motor importeren
 
Notifications
Clear all

Motor importeren  

  RSS
(@peter4rt)
Nieuw lid

Ik wil graag een nieuwe motor vanuit Duitsland importeren. Waar kan ik mijn BPM en BTW berekenen? Heeft iemand hier ervaring mee? Tips zijn welkom 😉

Citaat
Geplaatst : 19 februari 2020 13:27
(@iemand)
Reputabel lid

Hallo en eveneens welkom op het gezelligste motorforum.
Interessant interessant. Eerst moet je weten dat één op de tien voertuigen daar een teruggedraaide kilometerstand heeft en een andere tiende een verdachte stand, volgens RDW. Echter, dat zijn natuurlijk slechts de aangekochte voertuigen. In Duitsland moet een motor periodiek gekeurd worden en op de keuringsbewijzen staat de kilometerstand, dit vragen om te zien maakt fraude al moeilijker. Bedenk dat een motor in Duitsland stad of snelweg kilometers kan hebben en dat dit veel verschil kan maken. Ook dat het aan de eisen moet voldoen zoals goedgekeurde demper, juiste verlichting voeren, reflector al dan niet in de achterlicht lens of spiegels en spatborden groot genoeg en ik lees ook passagier steps bij duozadel maar in ieder geval rij waardig en geen olielek of met versleten band. Dat vergt wel even aandacht en opnieuw gewoon kijken of de motor onlangs nog gekeurd is.

BTW is een lastige regel. Een motor jonger dan 6 maanden of met minder dan 6000 km wordt als nieuw gezien, dan betaal je bij import BTW over de catalogus prijs en niet over wat er op de rekening staat.
BTW is 19% maar een jonge occasion geeft 21%.
In principe zal je slechts in één land BTW, VAT of hoe ze het noemen, hoeven te betalen voor een niet zijnde nieuwe motor. Een bon met BTW zal je krijgen bij een zakelijke verkoper. Voor dit voordeel, van verbruiksbelasting al te hebben betaald, kan je niet uitgaan van een krabbel die je krijgt van iemand met zeg maar een grote schuur naast de woning want het moet duidelijk geregistreerd worden en dus ook zichtbaar voor de Nederlandse belastingdienst, zodat je geen flinke boete met naheffing krijgt. In Duitsland kunnen ze de BTW trouwens pas terugvorderen wanneer de buitenlandse kopers hun in dat land verkregen kentekenbewijs daar kunnen laten zien dus een verminderen van de rekening met het BTW bedrag gaat gepaard met een financiële garantstelling van de koper en van deze borg vraag je dan een betaalbewijs en vermelding in het koopcontract.

BPM kan je berekenen op de site van de belastingdienst of op deze site: fastguzzi punt nl. Daarvoor moet je de nieuwprijs weten en datum van eerste ingebruikname, deze gegevens kan je krijgen via verzekeringssites als Univé (meestal rijden na telefoontje) en K.N.M.V. Verzekeringen of als je de werkelijke waarde moet hanteren: van koerslijsten of een recent taxatierapport.

Lees alles even na op Internet en ik geef je deze links met informatie over hoe je het doet en waar een model koopcontract te vinden is;

https://motorrijders.nl/motorrijden/motor-kopen/een-motor-importeren-doe-je-zo/

https://easyimport.nl/auto-importeren/kilometerstand-duitse-auto-controleren-8-stappen/

Succes en laat in ieder geval even weten wat het geworden is.

ReageerCitaat
Geplaatst : 20 februari 2020 05:35
Share:
Menu