Open luchtfilter vo...
 
Notifications
Clear all

Open luchtfilter voor VF700F  

  RSS
 Jos
(@jlaenen)
Nieuw lid

Hallo!

Begonnen met een nieuw project. Wil van mijn VF700F een caferacer maken.
Nu ben ik op zoek naar een manier om een open luchtfilter direct op de carburateur inlaat te monteren.

Klik hier voor de foto van de carburateur.

Heeft iemand dit al een keer gedaan? Hoor het graag! 😀 

This topic was modified 12 maanden geleden 2 times by Jos
Citaat
Geplaatst : 21 juli 2019 16:28
Topic Tags
(@iemand)
Reputabel lid

Moi Jos, Je kan niet leven van ijsjes en patat. Iemand zal dit beluchten wel gedaan hebben maar ze worden er ook mee aangehouden want het geluid wordt overweldigend. Bij hoge snelheid is er wat vermogenswinst, mits opnieuw rijker geremapt en deze heeft volgens mij ook omhoog gaande cylinders bij de luchtinlaat. Veel motoren willen maar een halve minuut lopen zonder luchtfilter maar hier geef ik je nog voordeel van de twijfel. Carterontluchting heb je zonder air box ook niet meer want de slang komt daar in uit. Voor de looks zal je des te beter jou best moeten doen. In de bijlage zie je in ieder geval de soort kelk die je dan nodig bent en ik denk dat eenvoudige luchtfilters, die er op lijken, ook deze bevestiging wel hebben. Het merk staat er op.
https://images.app.goo.gl/bUE8trkrk656uSSj7

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2019 18:51
 Jos
(@jlaenen)
Nieuw lid

Dankjewel voor je reactie. Ik bemerk dat ik de verkeerde termologie heb gebruikt. 🤔

Ik bedoel dit type luchtfilter:
https://www.sportluchtfilter-shop.nl/universele-luchtfilter-big-rood-p-48254.html?gclid=Cj0KCQjwvdXpBRCoARIsAMJSKqIkb0502hY3sLZvAaZQQebjZ2ugkV8PebNk-b59zVgSvKA1bvvs6wwaAlEMEALw_wcB

Er zal iets van een flens op de inlaat gezet moeten worden en dan daarop het filter (heb dat type filter met flens nog niet ondekt).

ReageerCitaat
Geplaatst : 22 juli 2019 20:35
(@iemand)
Reputabel lid

Ook ik gebruik de verkeerde bewoordingen maar was al uitgegaan van afzonderlijke luchtfilters. Waar je naar zoekt dat zijn Luchtfilter Adapters. Deze zijn er ook van ronde aansluiting naar rechthoekig dus even goed daarop letten en de maten opnemen. Dan even rondvragen bij aanbieders. eBay is meestal goed gedocumenteerd.

https://www.google.nl/search?lr=&as_qdr=all&q=Air+Filter+adapter&tbm=isch&source=univ&hl=nl&safe=images&sa=X&ved=2ahUKEwiazKf22dDjAhUSKewKHUNND2YQsAR6BAgHEAE&biw=1024&bih=493&dpr=1.88

ReageerCitaat
Geplaatst : 25 juli 2019 20:40
Share:
Menu