Gebroken ketting
 
Meldingen
Alles wissen

Gebroken ketting

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
13 Bekeken
(@motorijder)
Berichten: 73
Trusted Member
Topic starter
 

beste techneuten,

 

Wat kan ik met een gebroken ketting?

Is die te repareren?

 
Geplaatst : 12 april 2023 12:24
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
 

De vraag is: waarom is hij gebroken? Is hij versleten? Beter weggooien en nieuwe erop.
En als antwoord op je vraag: ja, kun je gewoon nieuw stukje tussen klinken met gelijkwaardige ketting.

 
Geplaatst : 12 april 2023 14:21
(@iemand)
Berichten: 494
Honorable Member
 

Alle waar is naar zijn prijs. Weet je het aantal er mee gereden kilometers, dan kan in principe worden bepaald hoe lang die mee zal gaan. Denk daaraan wanneer je een nieuwe koopt.
Een ketting slijt over de hele lengte en dan kan overal de afstand tussen de schakels worden gemeten. Dit is het enige wat anders wordt door slijtage en dan weet je of de ketting is afgeschreven. In de werkplaats hebben ze daar een soort kam voor en op Internet zie je mensen de ouderdom bepalen door de ketting van het tandwiel te proberen te trekken. Ook interessant is hoe de tandwielen er uit zien want die slijten half zo snel. Beter is het om deze zaken op orde te hebben want door de snelheden die de ketting loopt kan de motor kapot slaan of er gebeuren ongelukken mee en je kan schade veroorzaken wanneer die breekt.
Voor een dergelijke ongebruikelijke reparatie heb je in ieder geval te investeren in een ketting  breker en een pons apparaatje. Ik denk niet dat ze een, spontaan, gebroken ketting in de werkplaats voor jou nog willen repareren.

 
Geplaatst : 12 april 2023 20:43
(@motorijder)
Berichten: 73
Trusted Member
Topic starter
 

De reden waarom ik dit vraag is dat mijn zoontje een quad heeft gekregen. Ik wil graag zien hoe die het verder doet. Deze moet wat opgeknapt worden.

Wat is dan de goedkoopste oplossing voor de gebroken ketting?

 
Geplaatst : 20 april 2023 06:25
(@iemand)
Berichten: 494
Honorable Member
 

Speelgoed kan een fietsketting hebben. Bij een vaste afstand tussen de tandwielen zal er een nieuwe schakel of pen nodig zijn. Zoals te zien in de video wordt er een gereedschap gebruikt om de schakels van elkaar te halen en voor het terug slaan van de pen natuurlijk iets van een stevige ondergrond en een drevel om te smeden maar ook daar heb je een passend gereedschap voor. De werkplaats van de fietswinkel of, bij een wat grotere ketting, de brommerwerkplaats, zal de onderdeeltjes en de gereedschappen hebben en kunnen het voor u doen.

 
Geplaatst : 21 april 2023 18:10
Deel: