Aanschaf nieuwe (2e...
 
Meldingen
Alles wissen

Aanschaf nieuwe (2ehands) motor

(@bjorn112)
Nieuw lid

Dag allen,

Ik heb even jullie raad nodig bij de aanschaf van een nieuwe motor.
Ik heb in het verleden een suzuki GS-500E en een Honda CBR600 gehad, deze bevielen mij beide best goed maar het ontbrak mij toch een beetje aan snelheid.

Nu is het zo dat ik momenteel naar mijn nieuwe werk de nodige kilometers moet gaan rijden (+/- 220 per dag) en deze graag per motor zou gaan afleggen in verband met het fileprobleem rond Antwerpen.

Hetgeen dat ik nu dus eigenlijk zoek is een betrouwbare, comfortabele (geen ruggenbreker) maar toch snelle motor voor een niet al te hoge prijs.

Ik heb mijn oog op een aantal modellen laten vallen maar kan tot op heden niet echt een keuze maken omdat ik uiteraard geen ervaring heb met deze modellen.
Wellicht kunnen jullie hierin wat duidelijkheid verschaffen?

De betreffende modellen zijn als volgt:

Yamaha YZF1000 thunderace
Honda VTR1000 firestorm
Kawasaki ZX9-R
Honda CBR1000
Honda VFR800
Suzuki GSX750-R

Ik moet zeggen dat mijn vorige Honda mij qua betrouwbaarheid niets is tegengevallen, maar het rijcomfort op langere afstanden was wel enigszins ruk. Wellicht zit er in mijn lijstje wel helemaal niets wat geschikt zou zijn en moet ik het meer in de hoek van de echte toermotoren gaan zoeken, maar die zijn mijns inziens meteen OF erg duur, OF erg geschikt voor de 'wat oudere' rijders onder ons. (ben zelf 27)...

Graag jullie meningen hierover...

Thanks! 😉

Citeren
Topic starter Geplaatst : 13 april 2014 15:22
(@vicking)
Prominent lid

Ga een op de thunderace proefrijden. Heb ik zelf gehad en 800 km op een dag was goed te doen. De VTR kan je beter niet aan beginnen als je comfort wil. ZX9 heb ik ook op gereden en is ook heel goed te doen. CBR1000 is lomp zwaar, maar wel comfortabel. VFR is ook super. GSXR is te sportief. Het beste is proefrijden en zelf ervaren wat het beste bij je past.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13 april 2014 16:22
(@bjorn112)
Nieuw lid

Okey, daar kan ik wel wat mee... De Thunderace stond mijzelf momenteel ook het meeste aan moet ik zeggen... Ik moet ze sowieso allemaal nog eens nader gaan bekijken en wat proefritjes maken maar wilde sowieso graag de ervaringen van wat meer ervaren rijders weten.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13 april 2014 17:02
(@kawasjakie)
Nobel lid

als ik je verhaal hoor zou ik zeggen VFR1200, maar die zijn nog redelijk aan de prijs!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13 april 2014 17:43
(@bjorn112)
Nieuw lid

Pfoe Kawasjakie,

Dat ziet er inderdaad zeker niet slecht uit, maar ik kan er geen vinden voor minder dan 8000 euro... Dat gaat het budget een beetje te boven helaas 🙁

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 14 april 2014 10:23
Deel:
Menu