Meldingen
Alles wissen

Accu

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
8 Bekeken
 pvdz
(@pvdz)
Berichten: 2
Active Member
Topic starter
 

Voor een Honda Sabre vfr 1100.

Welke accu kan ik het beste kopen?

 
Geplaatst : 8 april 2023 15:27
(@iemand)
Berichten: 486
Honorable Member
 

De typeaanduiding klopt misschien niet. Zie je de motor hier tussen? https://www.cmsnl.com/honda-vf1100_model319/

Dat is meteen het antwoord op de vraag. Ga daar in het onderdelen fiche naar de accu en zoek het oorspronkelijk gebruikte type met Google. Daar zie je op afbeeldingen er van, de afmetingen en aan welke kant de accu polen zitten. Het is verder belangrijk dat je weet hoe veel Ampere de accu moet zijn en in type aanduidingen van veel merken is dat Ah twee hoger. Koop je een accu, kijk dan bij de specificaties van dat merk en model. Dezelfde accu zal je wel niet kunnen krijgen en dat hoeft ook niet. Kies wel een gewone lood-zuur accu en geen tierelantijntjes zoals gel of glass mat sponzen.

Mijn idee is dat je dan op jou typeaanduiding (zonder "r" misschien) en "Yuasa" zoekt want, met een gok, wordt de bekende Yuasa het meest gewaardeerd en goedkoop is meestal duurkoop. Bij een nieuwe (!) accu krijg je een zuur vul-pakket dus controleer alleen of de doos kan zijn gevallen of hard gestoten. Dan keer je de rij flesjes om in de openingen van de cellen en wacht je volgens de gebruiksaanwijzing. De strook met dopjes duw je vervolgens een paar keer stevig op de bovenkant en in de openingen.

Het plaatsen is een werkje voor twee personen, om alles helemaal goed en veilig te laten gaan. Gebruik een stukje flexibele dunne slang of opgerold papier, om onder de moertjes van de aansluitingen te frotten, anders raken de nieuwe boutjes de moertjes niet en maak de ringen even weer glimmend.

Dit bericht is gewijzigd 6 maanden geleden door Boodschapper
 
Geplaatst : 8 april 2023 18:30
Deel: