Slovenië en kampere...
 
Notifications
Clear all

Slovenië en kamperen?  

  RSS
(@motorrijden2016)
Aktief lid

Hoi allemaal,

Deze zomer is het plan om met de motor naar Slovenië te gaan (nou ja, eigenlijk met de trein naar Wenen en vanaf daar naar Slovenië). Onze eerste keer dat we écht lang weggaan met de motor. Na lang twijfelen, wikken en wegen gaan we de gok toch maar wagen: we willen gaan kamperen. Dat betekent dus heel goed nadenken over wat er mee moet, vier keer opnieuw inpakken en halverwege ontdekken dat we of teveel, of te weinig hebben meegenomen.. 🙂

Om precies deze reden (en omdat we gewoon nog 0 ervaring hebben met lange motorreizen en kamperen met de motor) zijn we heel erg op zoek naar tips. Wie heeft die voor ons? 

Verder vragen we ons af of je alles van te voren moet boeken in Slovenië wat betreft campings. Dat heeft namelijk niet echt onze voorkeur (1 van de redenen waarom kamperen vaak zo fijn is), maar uren in het land rondrijden op zoek naar een slaapplaats heeft nog minder onze voorkeur.

Uiteraard horen we natuurlijk ook graag tips voor de leuke plekjes, die ze in de reisboeken zijn vergeten te noemen.. 🙂

Mocht je iets met ons willen delen: we horen het graag!

Citaat
Geplaatst : 25 juni 2017 21:39
(@iemand)
Reputabel lid

Welkom op het Motorforum, Hebben jullie een 600 of de 900 Diversion? Probeer even uit of jou achtervering voldoende speling heeft bij twee-op plus bagage en het gaat er ook nogal omhoog.

Met wat Google weet je al snel meer dan wij hier bij elkaar. Het is namelijk best een populaire bestemming, Vaak wordt ook Istrië in Kroatië aangedaan. Van wat ik al begrepen heb zijn er mega grote campings en zijn de nachten er vaak best koud. Er zou een tol vignet gekocht moeten worden bij een benzinestation. Wegen zijn goed te doen en bij op borden aangegeven slipgevaar dat dan beter wel serieus nemen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 26 juni 2017 03:59
(@motorrijden2016)
Aktief lid

Dankjewel voor je reactie. Ik heb inderdaad al flink gegoogeld, maar hoopte op wat meer ervaringen uit 1e hand. Veel forums dateren uit 2011 en mijn eigen ervaring is dat er in 6 jaar een tijd een hoop kan veranderen. 

Ik rij zelf op een 600. Mijn vriend heeft een eigen motor (Honda Diversion). Ik ga natuurlijk niet achterop zitten ;-).

We zullen investeren in een goede slaapzak! 

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 juli 2017 14:26
(@motorrijden2016)
Aktief lid

Grapje, mijn vriend heeft natuurlijk een Honda Varadero. 

ReageerCitaat
Geplaatst : 1 juli 2017 15:09
(@iemand)
Reputabel lid

Een tongbreker. Nette motoren die Varadero's en jij dan van de rode motoren club.

Ik heb even op YouTube gekeken en deze persoon houdt tijd over door snel even in een park of bos te kamperen.  Dat schijnt die toch drie weken gedaan te hebben. Of vraag het via de commentaren van deze video's.

 

ReageerCitaat
Geplaatst : 4 juli 2017 10:03
Share:
Menu