Motorroutes jaren 6...
 
Meldingen
Alles wissen

Motorroutes jaren 60 en andere vragen

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
7 Bekeken
(@laurabokhoven)
Berichten: 3
New Member
Topic starter
 

Beste motorrijders,

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Laura Bokhoven en dit jaar studeer ik af in de richting regie documentaire aan de Nederlandse Filmacademie. Mijn afstudeerfilm heeft als vertrekpunt een persoonlijk verhaal over mijn vader, die inmiddels niet meer leeft. Hij zou in 1964 samen met een vriend genaamd Willem van Dijk de kluis van de vader van Willem hebben beroofd. Met de 40.000 gulden die in deze kluis zat zijn ze vervolgens op de motor van Rotterdam naar Zuid-Spanje gereden. Wat er onderweg is gebeurd en waar ze precies zijn geweest weet ik niet.

Omdat ik weinig tot geen informatie heb over de reis, ben ik op zoek naar mensen die mij meer kunnen vertellen over populaire motorroutes in de jaren 60 van Nederland naar Zuid-Spanje. Wat waren de meest gereden routes? Wat waren populaire stops voor overnachting/bezoek of benzine/reparatie? Mocht je foto’s hebben die je zou willen delen, heel graag! Ik probeer een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de route die mijn vader mogelijk heeft afgelegd.

Maar ik ben niet alleen op zoek naar de route die hij gereden kan hebben. Voor de film zal ik zelf een soortgelijke reis gaan ondernemen. Omdat mijn vader niet meer leeft is de reis voor mij een manier om hem levend te houden en hoop ik antwoord te vinden op de vraag: hoe om te gaan met zo’n groot verlies? Onderweg zou ik graag spreken met motorrijders die een bijzondere manier hebben om met hun eigen verlies van een dierbare om te gaan (misschien dat het motorrijden voor sommige hier wel een rol in speelt?) Daarnaast zijn tips over hedendaagse plekken (op de route Nederland-Spanje) waar in de maand veel veel december motorrijders te vinden zijn, zijn ook van harte welkom!

Kortom, ik zoek:

  1. Informatie over populaire motorroutes uit de jaren 60 van Nederland naar Zuid-Spanje
  2. Motorrijders die in december een route gaan afleggen richting België / Frankrijk / Spanje en een bijzondere manier hebben om met het verlies van een dierbare om te gaan.
  3. Tips over hedendaagse plekken (op de route Nederland-Spanje)  waar in de maand december veel motorrijders te vinden zijn. Hierbij denk ik aan routes maar ook overnachtingsplekken etc.

Mocht iemand informatie hebben en willen delen als reactie op bovenstaande vragen, kunt u mij bereiken door hier een reactie te plaatsen of te mailen naar laura.bokhoven@student.ahk.nl

Heel erg bedankt alvast! Ik uit naar jullie reacties!

Met vriendelijke groet,
Laura Bokhoven

 
Geplaatst : 19 oktober 2021 14:29
Deel: