Meldingen
Alles wissen

Oude foto

(@genealoog)
Nieuw lid

Hallo allemaal,

In het oude fotoalbum van mijn grootmoeder vond ik een foto van een oude motorfiets, ik schat in jaren '20/'30. Omdat we niet weten waar en wanneer de foto's gemaakt zijn, probeer ik meer informatie te achterhalen over deze motorfiets. Weet iemand welk merk en model dit zou kunnen zijn? En is er iets bekend over de toenmalige waarde?

Ik hoor graag van jullie.

Hartelijke groeten,
Pieter

Citeren
Topic starter Geplaatst : 9 februari 2017 23:16
(@iemand)
Reputabel lid

Hallo Pieter,
Goed idee om dat eens uit te zoeken. De waarde zal wel nergens meer mee te vergelijken zijn maar de lange leren jas is ongetwijfeld bijzaak geweest.

Het is volgens mij een New Imperial met JAP blok.

http://www.vinandvet.eu/Motorbikes/123/57/1918-New-Imperial-V-Twin---superb-qualit y"> http://www.vinandvet.eu/Motorbikes/123/57/1918-New-Imperial-V-Twin---superb-quality

Op deze pagina vind je ook een Excelsior motor, die er wat op lijkt, uit 1922. Het is de tweede afbeelding rechts: https://nl.wikipedia.org/wiki/Excelsior_(Coventry )"> https://nl.wikipedia.org/wiki/Excelsior_(Coventry) Zoek eens op: New Imperial / Excelsior 1923" "New Imperial / Excelsior 1924" "New Imperial / Excelsior 1925" enzovoort. Begrippen die je ook kunt gebruiken zijn "twin" en "belt." Op de Wikipedia pagina en bij de derde foto, zie je dat Excelsior ook riemaandrijving aan het achterwiel had maar de rol onderaan zie ik bij New Imperial. In Duitsland werden Excelsior motoren verkocht als Bayliss-Thomas.

Hier is een Calthorpe die de zelfde collector heeft en ook een zelfde voorvering en riemaandrijving:

Flickr

m">

Flickr

Groet. Alfred

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10 februari 2017 02:39
(@genealoog)
Nieuw lid

Beste Alfred,

 

Geweldig bedankt voor je parallellen! Ik ga aan de hand van jouw info verder zoeken! Nu heb ik in ieder geval een beter beeld van welk type motorfiets erop staat.

Hartelijke groet,

Pieter

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 6 maart 2017 11:52
Deel:
Menu