Meldingen
Alles wissen

Filmpje

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
10 Bekeken
(@iemand)
Berichten: 474
Honorable Member
Topic starter
 

Dit is mijn metgezel de, ietwat bulky maar mag gezien worden, GoPro Hero 5 en samen hebben we deze zomer al interessante dingen en vreemde situaties vastgelegd maar wat is dat toch, dat je motorritjes wilt blijven maken en dan ook nog terugkijken. Mijn video's zet ik regelmatig op YouTube dus prik op de link wanneer je denkt dat je er door kan veranderen. Graag andere video's in ruil. Dag. Alfred

 
Geplaatst : 9 augustus 2019 01:18
Onderwerp trefwoorden
(@iemand)
Berichten: 474
Honorable Member
Topic starter
 

Mijn GoPro Hero 5 is al een tijdje aan het stuur, met een hulpstukje onder de spiegel en maakt prima scherpe verslagen in de resolutie 1920 X 1440 met 60 frames per seconde. Op 1920 X 1080 zou het beeld minder vierkant worden maar dan heeft de camera geen beeldstabilisatie. De beeldstabilisatie doet het lijken alsof de camera niet aan het stuur gemonteerd zit. De camera neemt zo ongeveer een uur en drie kwartier op en dat geeft 50 gigabyte aan bestanden. Computers waarmee je het af kan spelen zijn Quad Core of i7 modellen. Ook YouTube, waar ik veel video's op deel, kan ze alleen afspelen in voorbeeld of kleinere "theater modus." YouTube comprimeert video's van gratis gebruikers wel. Om het verschil in scherpte en beleving te laten zien zal ik behalve een kanaalvideo, met verdere links in de beschrijving, ook een afbeelding van het scherm binnen de eerste minuut posten. Softwarematig comprimeren is mij nooit gelukt en vergde heel veel tijd. Je krijgt in dit geval dan dat de scherpste speelfilms goed afspelen op een eenvoudige dual core laptop maar de eigen video geeft er af en toe één beeld.

Er zijn dus beperkingen voor filmen met GoPro maar ik kan de opnames goed terugkijken, je leest op een 80 km/hr weg nog de kentekens van het tegemoetkomend verkeer en vind dash cam veiliger voor motorrijders. Ik heb in verhouding met de afgelegde afstand veel kleine aanrijdingen of bijna aanrijdingen gehad. Liefst had ik achterop ook een camera.

Eerst had ik de camera aan de helm bevestigd zoals zo velen maar daar zat deze mij niet alleen vreselijk in de weg, het mag denk ik ook niet. In ieder geval vindt ik de camera aan het stuur minder afleiden van het verkeer want je bent je er dan niet bewust van dat je filmt en ik hoef ook niet op te vallen als cameraman of vrouw. Ik hoop dat je wat hebt aan dit verslag of dat je de ride kunt waarderen. Ik hoop ervan te horen als jullie ervaring hebben ermee.

Printscreen
 
Geplaatst : 6 juli 2020 06:18
Deel: