HELP! Lage motor?
 
Meldingen
Alles wissen

HELP! Lage motor?

(@muisje89)
Aktief lid

Hallo forum-leden,

Ik ben al een tijdje aan het lessen op een A motor.
Theorie heb ik inmiddels drie maanden geleden gehaald.
Helaas ben ik zelf klein van stuk, maar heb voldoende vrouwen gezien die net zo groot zijn als mij (1.60 m) en ook een motor rijbewijs hebben.

Nu heeft mijn rij-instructeur de buddy-sit vervangen voor een plankje om lager te komen. Nu zit dit niet alleen veel minder, maar ook mijn rug doet zeer.
Het zou voor mij net iets beter zijn om net iets meer met mijn voeten op de grond te kunnen staan op een A motor met buddy-sit.

Mijn rij-instructeur zegt ook dat afrijden op een shopper, die laag zitten, niet mag op een examen.

Wat vinden jullie? Weten jullie meer of hebben jullie adviezen, met in gedachten mee genomen
dat motor rijden voor mij een droom is?! Helemaal op een A?! Het idee af te kappen maakt me kapot!

Stiekem hoop ik op een oplossing, behalve op een A1/A2 te rijden. 🙁

M.v.g,

Muisje89

Citeren
Topic starter Geplaatst : 26 augustus 2015 13:28
(@muisje89)
Aktief lid

Zouden bijvoorbeeld hoge plateau motor laarzen werken? een hoge hak zal niet helpen, het probleem zit hem voor in de voet. Die moet meer op de grond kunnen komen.
Kan een verhoogde plateau motorlaars ook goed bij de versnelling en rem, hebben jullie ervaring?

M.v.g,

Muisje89

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 26 augustus 2015 14:20
(@subtoontje)
Eminent lid

Het idee moet je zeker niet afkappen, je dromen moet je proberen waar te maken.
Dat je instructeur niet de passende motor voor je heeft wil niet zeggen dat die er niet is en het lijkt me sterk dat je niet op elke op de nederlandse wegen toegestane A klasse motor , je examen mag doen .
Op dit forum zitten zeker mensen die je precies de regels kunnen vertellen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26 augustus 2015 15:50
(@muisje89)
Aktief lid

Bedankt, dat geeft me weer wat moed.
Zou je zeggen dat ik gewoon naar een andere rijschool moet gaan kijken? Middels al heel wat motoren op internet gezien die laag genoeg moeten zijn voor iemand van 1.60 m. Lijkt er soms op dat ik voor de motor moet zorgen.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 26 augustus 2015 15:59
(@kawasjakie)
Nobel lid

Ik heb een vriendin die onder haar motorlaarzen een dikkere hak heeft laten zetten. Ze rijdt op (mijn ex) ZZR600E en kan goed bij de grond.
Haar lengte is ook iets van 1.60.
Daarvoor reed ze een ZZR250, ook vanwege de lage zit begreep ik. Misschien een idee voor jou, al rijden er niet zo veel van rond.

Kawa ER is misschien ook een alternatief.

Succes met afrijden. En een instructeur die wat enthousiaster is zou ook wel leuk zijn..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26 augustus 2015 16:28
(@subtoontje)
Eminent lid

@muisje89 wrote:

Bedankt, dat geeft me weer wat moed.
Zou je zeggen dat ik gewoon naar een andere rijschool moet gaan kijken? Middels al heel wat motoren op internet gezien die laag genoeg moeten zijn voor iemand van 1.60 m. Lijkt er soms op dat ik voor de motor moet zorgen.

Net even rondgesurfd op de site van de RDW en het CBR en de enige regel die ik daarover vind is dat de motor niet ouder mag zijn dan 7 jaar en een bordje "rijschool"moet voeren of de berijder moet een rugvest met deze tekst dragen.
Ik wil niet zeggen dat je meteen bij je rijschool moet weglopen maar hij kan wel meedenken, en voor bijna iedere motor zijn verlagingsveren te krijgen bij de dealer. Dus als je de voor jou leuke fiets vind en hij is een beetje aan de hoge kant, informeer bij de dealer.
ik heb ook korte pootjes en heb een brede zware fiets, een iets aangepaste budy en als het winter wordt ga ik eens op het veermechanisme studeren

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 26 augustus 2015 17:39
(@iemand)
Reputabel lid

Dag, Alles wat je doet zal veilig moeten wezen. Speciale schoenen zijn dus maar tot op zekere hoogte een oplossing. Dat er nog van alles valt aan te passen op een motor werd al geschreven maar als je een motor kopen wil, zoals ik begrijp, dan is er een Internetsite om de ergonomie te kunnen bestuderen. Zowel in rijdende als in stilstaande positie. Hieronder een voorbeeld.
 

 
Zoals je ziet zit ik er behoorlijk naast.
 
Het adres: http://cycle-ergo.co m"> http://cycle-ergo.com

Als je wilt neem dan contact op met mijn dealer "Jager Motoren" in Hoogeveen, behalve dat deze wel eens wat zou kunnen hebben biedt die ook aan om bij inkoop van occasions uit te kijken naar de speciale wensen van een klant. Je zou op Marktplaats of bij andere advertentiesites ook zoekwoorden kunnen ingeven als Korte Persoon en Minder Lang. Dit staat dan natuurlijk altijd in de tekst. Je moet gewoon door heel veel aanbod ziften en een gebruikte aangepaste motorfiets is altijd goedkoper en minder werk als er zelf eentje aanpassen. Je ziet bovendien wat het resultaat is en die motor is dan beschikbaar. Groet. Boodschapper

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 27 augustus 2015 07:12
(@muisje89)
Aktief lid

Ontzettend bedankt!
Helaas, ik ben naar een andere motorrijschool geweest en die heeft me eerlijk gezegd dat ik in verhouding naast dat ik klein ben (1.60) ook nog kleine "poten" heb. Hij had zelf een leerling van 1.61 m die wel makkelijk op een motor paste, maar in verhouding dus wel langere benen had.

Dikke pech denk ik?!

Nu les ik op een A1.. wel een beetje (BEETJE VEEL!) jammer.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 2 september 2015 15:36
(@iemand)
Reputabel lid

Graag gedaan,
Vandaag las ik iets over afrijden op een motor met zijspan. Zijspan rijden kan wat ongemakkelijk zijn maar het overige verkeer blijft naar je kijken en je kan de motorfiets niet laten omvallen. Er zal ook ruimte zijn voor voldoende bagage.

http://www.mmvg.nl/praktijkverhalen/praktijk_jwdusselaar.htm Dit is zelfs voor iemand die nauwelijks nog kan lopen. Een cursus zijspan rijden, met certificaat, duurt een ochtend of een middag.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 5 september 2015 01:32
(@next7841)
Aktief lid

Helaas, ik kan je niet helpen! Ik ben niet goed in. Sorry! ((
upser.com

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24 januari 2017 18:59
Deel:
Menu