Meldingen
Alles wissen

Bobber

(@tinus66)
Nieuw lid

Hoi,

Ik ben een beginnende motorrijder en wil mn eerste motor aanschaffen.

Ik heb helemaal gek van "bobbers" is het verstandig om op zo'n bobber te beginnen? en moet ik dan op een 600/7oo beginnen of kan ik in principe ook op een 1100 rijden.

Voor mij persoonlijk maakt het niet uit op wat ik rij, het gaat mij meer om het gevoel wat ik heb als ik zo'n motor zie. Ik heb er een paar op het oog en deze hebben verschillende cc's.

Ik hoop dat jullie goede tips kunnen geven hierover.

Groet,

 

Tinus

Citeren
Topic starter Geplaatst : 13 augustus 2018 16:41
(@iemand)
Reputabel lid

Moi Tinus en welkom op het Motorforum.nl, Probeer het maar eens. Dat uitproberen en er op willen rijden houdt in dat een lichtere motor couranter is en dus makkelijker ergens voor in te ruilen of van de hand te doen. Ik kan zo al verzinnen: eenvoudiger te starten, te manoeuvreren en af te remmen. Zware motoren zijn zo gemakkelijk niet en ook niet snel. Lichte motoren zijn echt verstandig voor beginnende rijders en deze "choppers" zijn een beetje niet meer origineel. Met ander stuur tank en zadel is het al de vraag of ze nog zo uitgebalanceerd rijden als de bedoeling was bij het originele model. Een goede zitpositie helpt bij het houden van overzicht in het verkeer. Blijf zichtbaar dus controleer de laadspanning op oudere motoren, zodat je in ieder geval met licht aan zal kunnen rijden. Dit is dan ongeveer 14,1 Volt bij ieder stationair toerental en op de accu gemeten. In de beide spiegels blijven van jou voorganger helpt ook. 

Zonder foto's is het niet gebeurt. Er valt dus verder weinig over te zeggen. Blijf binnen de wet voor wat betreft uitlaat en verlichting, reflector of kentekenplaat. Geen demper en je moet de motor laten ophalen en verder met het openbaar vervoer.

Op de pagina in volgende link kan je zien welke motorfietsen jou rijbewijs waard zijn.  https://www.startersmotor.nl/wetgeving.php We hopen er natuurlijk nog van te horen. Groet. Alfred

DSC07795
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15 augustus 2018 23:44
(@tinus66)
Nieuw lid

Bedankt voor de tips, ik zal er op letten. Ik ga een "kant en klare" bobber aanschaffen (nlbobbers) dus ga er vanuit dat deze technisch in orde zal zijn en aan de wettelijke eisen zal voldoen. 

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden 2 keer door tinus66
BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 18 oktober 2018 07:38
Deel:
Menu