[Opgelost] husqavarna  

  RSS
 sam
(@hespelsamgmail-com)
Nieuw lid

ik heb een husqavarna gekocht, hij starte toen ik er om ging.

wanneer ik hem nu probeer te starten gebeurt het dat hij ploft en de carburateur er af vliegt.

waar zou dat kunnen aan liggen?

Citaat
Geplaatst : 08/04/2019 7:41 pm
(@iemand)
Reputabel lid

Dag en welkom, Mag ik raden dat er een meer open uitlaat onder zit? Zo redeneer ik verder dat er een grotere naald en misschien ook een wat hoger geplaatste in zit. Doorlopen van brandstof zou bij deze motor dan nog gemakkelijker een probleem kunnen worden.

Wat er gebeurt is dat er al veel brandstof in de motor zit wanneer de motorfiets heeft stilgestaan en dat de damp ontploft op een te grote schaal en ongecontroleerd. De motor start gewoon met een plof. Om dit te voorkomen zou je kunnen proberen eerst de motor even rond te laten gaan met de paniek schakelaar in de off positie. Dampen zijn dan afgevoerd wanneer de cylinder in brand wordt gestoken. Het zelfde of zelfs nog beter wanneer je de motor aanduwt en op deze manier met de paniek knop speelt.

In jou geval zou ik eveneens de motorolie controleren, want bij het geleidelijk lekken van benzine tussen de cylinder wand en de zuiger kan de olie te veel verdunnen en daar ruik je vast niet elke dag aan.

Wat ik eens gelezen heb over deze motoren dat is het problematisch verzuipen in stilstand. De eigenaren die de motor dan niet of maar moeilijk nog kunnen starten de volgende dag zetten de benzinekraan om op het moment dat het honk in zicht komt. Probleem ook opgelost. Probleem hopelijk opgelost. Laat niet onverlet het volgende: Knallen in de carburator komen voor wanneer de inlaat kleppen op het verkeerde moment open staan of bij vroegtijdige ontsteking. Rijd de motor goed en hoor je geen euh geluiden dan kan je dat voorzichtig wegstrepen. Verder moet je er altijd op verdacht zijn dat een motor heel hard kan knallen bij het los zitten van de header van de uitlaat omdat er dan veel zuurstof bij kan. De vlam die er in hoort te zitten is dan een knal. Dit kan bij een koude motor zo zijn dus voor alle zekerheid zou ik nog even kijken of daar iets piept of dat er wat vervuiling af komt. Ik ben benieuwd wat we binnenkort kunnen noteren. De Husqvarna (whatever) zal wel met benzinekraan dicht gestaan hebben en de vorige eigenaar kan je er beter meteen op aanspreken omdat iets geen gebrek kan hebben waarvan die geweten moet hebben. Een carburator laten repareren kost al snel een paar uur werk.

ReageerCitaat
Geplaatst : 08/04/2019 10:11 pm
sam vond het leuk
Share:
Menu
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub