Henk Stadman's schi...
 
Meldingen
Alles wissen

Henk Stadman's schilderijen op motorfiets gebied

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
143 Bekeken
(@rudyhadee)
Berichten: 1334
Noble Member
Topic starter
 

Wil in dit topic de creativiteit van deze man eens benadrukken. Zoals u allen weet ( of nog niet weet ) is hij behept met bepaalde virussen, virussen waar de wetenschap op dit moment nog steeds geen medicijnen voor heeft.
Virus nummer 1 is schilderen, niet zomaar schilderen, geen deur, kozijn , geen muur , maar schilderen op schilderslinnen. Afwijkingen om te schilderen zijn o.a. motorfietsen, auto's, Salvador Dali-achtige creatie's, and so on dus.

Let ook op de rotswand, ziet u daar iets?

Virus nummer 2 is MV Agusta, dit is niet te genezen, volgens mij praat hij MV Agusta, droomt hij MV Agusta, eet hij van een MV Agusta bord, rijd classic demo races met een MV Agusta en omdat hij van komaf een Drent is zou het me niet verbazen als hij op Italiaanse klompen loopt, waarschijnlijk ook gesigneerd door Giacomo Agostini, zou me dus niet verbazen. ( niet dat we hier in Drenthe nog allen op klompen lopen).

Mocht u hem een keer tegenkomen bij een Classic race en hij staat zijn motorfiets warm te draaien, houdt dan gepast afstand. Dit kan gevolgen voor uw gehoor of gescheurde trommelvliezen tot gevolg hebben, kan; hoeft niet, hangt van de afstand af.
Heb zelf 2x van nabij een filmpje gemaakt, maar het wordt mij soms ook te bizar.

Hij weet te leven met deze virussen en weet waarschijnlijk ook dat de wetenschap in deze niets voor hem kan doen. Het zij zo.

Ben met deze creatieveling in contact gekomen door de Magni uitlaatdempers welke de BMW sieren, dit heeft hij circa 2 jaar terug toch maar mooi voor me geregeld na het lezen van een topic op het forum van de Hobbyist, nu wil ik hem weleens naar voren halen en wat voorbeelden laten zien van wat hij zoal maakt en wat ook niet onbelangrijk is, het is te koop, hij houdt het dus niet voor zichzelf, een en ander is uiteraard ook op zijn website te zien, huidige website krijgt binnenkort een update met een andere layout en is beter door te spitten.

Linkje is deze: http://www.grandprix-art.com/live/
Zal zijn E-mail adres hier ook bij zetten, anders is hij helemaal niet te benaderen:
h.stadman@t-online.de

U ziet dat dit in Duitsland is, maar hij spreekt gewoon zijn moerstaal hoor.

Veel van zijn werk is te krijgen als litho, ofwel gesigneerd door Henk zelf of door de persoon die op het linnen is afgebeeld, we noemen een paar voorbeelden van legendes die op het witte doek verenigd zijn:

1 Giacomo Agostini

2 Jim Redman
3 Mike Hailwood

4 Wil Hartog

5 Phil Read

6 Kenny Roberts

7 Jan de Vries (meen ik ergens achter een stapel gezien te hebben)

Uiteraard maakt hij ook andere schilderijen, heb zelf een Stadman painting thuis aan de muur hangen van onze overleden hond Gypsy.
Deze is geschilderd aan de hand van foto's welke ik gestuurd had, het resultaat is verbluffend!
Hij kende deze hond dus niet, maar elk haartje staat er scherp op, de uitdrukking is zoals deze hond was, trots, lief en eigenwijs, dit straalt het geheel ook uit.
Toen ik het verpakking papier er destijds afhaalde werd ik door emoties overmand, tranen sprongen me in de ogen, wat was dit ontiegelijk mooi!


Dus op verzoek maakt hij ook andere schilderijen, dat u het maar even weet.

En een detail opname:

Zou zo zeggen:

Spit zijn website eens door en laat u verbazen.
Wat ik zelf persoonlijk een erg mooi voorbeeld vindt is die van Kenny Roberts, je ziet de vliegen, bijen en sprinkhanen zelfs, welke zichzelf te pletter hebben gevlogen op de stroomlijn van de motorfiets, erg mooi detail dus.

Kijken dus.

Rudy ( alias Rudyhadee, createur Wolfje).

 
Geplaatst : 31 augustus 2012 18:51
(@rudyhadee)
Berichten: 1334
Noble Member
Topic starter
 

Kent u de coureur rechts van de motor nog?

 
Geplaatst : 2 september 2012 17:39
Deel: