Beter geen E-mailad...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Beter geen E-mailadressen van Hotmail, Live of Outlook gebruiken !

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
139 Bekeken
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Microsoft blijft vervelend doen met onterechte spamblokkades.
Ze vinden berichten van ons forum spam en weigeren dit van hun blacklists te halen.

Gebruik daarom liever geen mailadressen van Hotmail, Outlook of Live met dit forum, want die kunnen hun eindbestemming wel eens niet bereiken.
Gmail en andere gratis diensten blijken  geen probleem geven.

Dit onderwerp werd gewijzigd 5 jaar geleden 2 keer door roadrash
 
Geplaatst : 22 december 2017 09:24
(@iemand)
Berichten: 486
Honorable Member
 

Het is natuurlijk niet leuk maar spamfilters moeten uitgaan van veronderstelling. Als ze zelf-lerend zijn dan ontdekken ze dat veel mensen deze e-mail uit hun spam vakje halen en in hun postvak zetten. Een door jezelf opgesteld filter ("filter e-mails zoals deze") kan ze in ieder gewenst postvak doen gaan. Frequent bezoekers doen deze twee dingen natuurlijk.

Ik filter woorden als Viagra direct naar de prullenbak. Dagelijks kijk ik bij Spam en ongeveer wekelijks in Prullenbak. Het Spam postvak heeft als voordeel dat de links niet aan te klikken zijn, bijlagen niet toegankelijk en afbeeldingen niet worden getoond (soms heeft elke e-mail zijn eigen link naar een afbeelding op een server en dus kan er uit af te leiden zijn wanneer iemand e-mails leest). Zo kunnen er geen ongelukken mee gebeuren. Je kijkt natuurlijk wel wat er voor post in komt. De prullenbak is niet beveiligd maar heeft als voordeel dat deze de, zelf daarvoor aangewezen, e-mails nog een beperkt aantal dagen bewaart. Een ontvanger die Motorforum als Spam aanmerkt, door dat postvak ervoor te gebruiken, had beter naar prullenbak kunnen filteren of zelf aangemaakte mappen moeten gebruiken, voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven of forums. Het is onkunde en onervarenheid. De techniek wordt nog niet ten volste benut door gebruikers.

"Ze vinden berichten van ons forum spam en weigeren dit van hun blacklists te halen."

Goed maar zo een filter kan alleen werken wanneer er wordt gelet op wat de gebruikers zelf ervan vinden. Forums staan nu eenmaal kortdurend in de belangstelling en bovendien kan er gereageerd worden op topics die al lang gesloten hadden kunnen zijn. Dus ja, dan komt het bij mensen naar behoren in het Spam vakje. Microsoft doet niets verkeerd en gebruikers stellen deze prompte acties op prijs. Tegengas geven is mijn advies. Laat interessante e-mails nooit in het Spam vakje staan. Iemand die het ontvangt heeft dan gedaan alsof het voor iedereen ongewenst is. Wij moeten tonen dat het dit niet is.

 
Geplaatst : 30 december 2017 06:51
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Inmiddels is de blacklisting bij Micro$oft vanzelf weer verwijderd.
Dus berichten naar live, outlook en hotmail komen weer keurig aan bij de ontvangers.

Maarrrr. Het kan zomaar weer gebeuren.
En waarom? Volgens microsoft komt dit omdat gebruikers aangeven dat er spam vanaf het forum komt. Meer info krijgen we niet. En dus kunnen we de echte oorzaak ook niet onderzoeken, want er zitten geen spammers in dit forum (denk ik...).

Andere gratis maildiensten gebruiken kennelijk andere technieken, want daar zijn geen problemen van bekend.

 

 
Geplaatst : 4 januari 2018 10:54
(@roadrash)
Berichten: 165
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Update: weer een hele vracht nepperts geblokkeerd (veel Gmail adressen en ook adressen met .RU of .FUN erachter.
Ze kunnen niet zoveel, maar toch.
TIP: als je registreert: update even netjes je account gegevens (naam en zo). Dat maakt het voor mij makkelijker om de spammerts en de nepperts eruit te halen.

 
Geplaatst : 19 mei 2022 11:04
Deel: